Kruipruimteisolatie

Bij Isa Isolatie staat de klant centraal!

Wat is een kruipruimte?

Een kruipruimte is een (kleine) lege ruimte met meestal een hoogte tussen 40 en 80 cm en bevindt zich tussen de fundering van het huis en de vloer van de begane grond. De kruipruimte zorgt ervoor dat alle leidingen uit het zicht en beschermd zijn. De toegang bevindt zich meestal bij de voordeur, maar in  sommige gevallen is deze ‘verstopt’ onder tegels of laminaat.

Kruipruimtes hebben kleine ventilatie openingen naar buiten voor het afvoeren van vocht en eventuele gassen. Het is belangrijk dat deze ventilatieopeningen niet verstopt raken.

De bodem en vloer van de kruipruimte kan geïsoleerd worden met verschillende materialen. Een onbehandelde ruimte geeft kou, schimmel en vocht toegang tot uw woning waardoor er een ongezonde- en koude leefomgeving ontstaat.

Onze ervaring wijst uit dat de isolatiematerialen Hr++ bodemparels, Ecose glaswol en milieuvriendelijke PUR een uitkomst kunnen bieden in dergelijke situaties.

Het te gebruiken isolatiemateriaal is afhankelijk van verschillende factoren, zoals: de vloer, de  hoogte en het vochtgehalte van de kruipruimte en het doel van isoleren.